keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

KISADIEETTI: vointia, tunnelmia ja mielihaluja


Tähän mennessä kisadieetin voisin omalla kohdallani jakaa kahteen vaiheeseen.

Joulukuu-maaliskuun loppu; paljon energiaa ja mieli virkeä joka päivä. Aamuaerobiset astui kuvioihin. Ruokaa on tasaisesti viidellä aterialla. Rasvoja ja hiilareita vähennetty. Hiilareita nipistellään kunnon mukaan. Normaalina päivänä joka aterialla on kaikkea sopivasti, ei nälkää. Kaikki menee kunnon ja painon mukaan. Seuraavasta päivästä ei vielä edellisenä iltana tiedä. Monet riisit on kyllä tullut keitettyä hukkaan. :D Rankinta on aina hiilareista nipistely. Salilla voimatasojen laskua vähäisesti. Aloitekyky on tehnyt roiman laskun. Hankaluutta aloittaa jokin uusi, arjesta poikkeava juttu. Aerobiset menee hyvin, välillä huonosti nukutun yön jälkeen vähän väsyneempänä, mutta sujuvat kumminkin. Perhe-elämässä ei muutoksia. Tai on! Uimaan en enää tarkene lasten kanssa lähtä! Sisä- ja ulkoliikuntaa jaksaa hyvin.



Hiilariton aamupala

Kisoihin 23 päivää, vaiheen kesto on ainakin kisaviikolle asti; eli tämä aika. Nyt oon alkanut huomaamaan päivien vireystasossa muutoksia. Tämä selittynee sillä, että dieettiä on takana kuukausia, rasvaprosentti alkaa olla alhainen ja ruokaa nipistellään. En tiedä olisko tätä vaihetta dieetissä ollenkaan, jos en olis tämmönen yliaktiivinen keskittymishäiriöinen tapaus. :D Se on vähän niin ku luonteesta kiinni; itse poukkoilen yleensä ympäriinsä ja on monta hommaa kesken, joita kokoajan hoitelen. Jos esim makaisin normistikin sohvalla töitten jälkeen, tai tekisin viikottaisia siivouksia kotiin, niin en välttämättä huomaisi eroa vireystasossa.
Moni on kysynyt, että onko nälkä? Onhan se, välillä. Esim eilen oli maha täynnä koko päivän, tai siltä se ainakin tuntui. Eilen ei ollut nälkä missään vaiheessa. Toissapäivänä oli taas nälkä! Se päivä meni aikalailla odottaessa ruoka-aikaa. Kaikista helpoimpia on ne päivät, jolloin on kokoajan jotain pientä hommaa. Tässä vaiheessa ei tulis enää mieleenkään lähtä lasten kans uimaan! Koska kylmä. Nukun kollarit ja huppari päällä. Aamuaerobinen on nyt mennyt sit niillä samoilla vermeillä muutaman kerran. Yks aamu lähin ennen klo 7:30 aamuvuoroa työpaikan salille tekeen aerobisen niillä vaatteilla, joilla olin yön nukkunut. :D Se oli just toi kellojen siirtäminen kesäaikaan aamu, eli vanhaan aikaan oisin tehnyt sen aerobisen samaan aikaan ku teen ennen klo 6:30 aamua. Sillon herätään neljältä. Oon aika rennosti ottanut tähän asti noitten treenien suunnittelun. Tai en mä ole niitä suunnitellut muuten kuin silloin, jos on pitempiä työputkia ja tytön päivähoitoon viennit ja haut. Nyt viimeiset kaks treeniviikkoa ennen kisaviikkoa on ollut pakko aikatauluttaa. Ennen kisaviikon keskiviikkoa alkavaa viiden päivän vapaata ennen on vain yhen päivän vapaita kaks. Vuorotyössä voi saada pitkiäkin vapaita järjestettyä, mutta niistä kärsitään sitten sen kolmen viikon listan sisällä melkoisesti. Meillä on töissä hyvin joustavasti nuo työvuorojen suunnittelut tehty, ja vuorojen vaihdoksetkin onnistuu. Kolmen viikon työvuorolistaan saa laittaa kolme toivetta, joten arvaatte varmaan, ettei se kolme päivää ihan riittänyt listalle, jossa kisat on.. :D


Entäs se kolmas vaihe kisadieetillä..? Se on mitä ilmeisemmin alkamassa kisaviikon maanantaina. Siitä hommasta en sitten tiedä vielä mitään. Kaikki menee aivan kunnon mukaan.


Neljäs vaihe..? Se on dieetin jälkeen.. Mulla ei ole mitään mielihaluja kummemmin ollut. En ole ostanut varastoon herkkuja, jotka haluan heti kisan jälkeen syödä. Eilen löysin Pirkka –lehestä sellasen Mariannejuustokakun ohjeen. En mä oikeastaan edes ole keksien ystävä, mutta mietin kyllä, että kisojen jälkeen voitais lasten kans kokeilla väsätä sellanen. Tiimin, perheen ja ystävien kanssa varmasti käydään syömässä kisojen jälkeen. Tai on mulla yks ruokaan liittyvä unelma kisojen jälkeiselle aamulle! Haluan lyödä nyrkillisen kasserin (cashew) pähkinöitä kaurapuuron sekaan ja määrän X mansikoita. Enkä siis laskea kappalemääriä niitä pähkinöitä puuron sekaan! :D On multa kysytty, että aionko ruveta syömään sitten ihan normaalisti kisojen jälkeen. Mikä nyt kellekin on normaalia? Kyllä mä syön ihan niitä ’normaaleja’ riisiä ja broileria olin sitten kisaamassa tai en. Punaista lihaa aion jonkin verran lisätä ruokavalioon, nyt kun sitä ei ole kisadieetillä ollut. Jos joku haluaa kokeilla sitä Pirkka –lehen kakkuohjetta, niin kerro toki mulle, että miltä se maistu! :D Rakastan sitä, kun ihmiset kertoilee miltä jokin herkku maistuu. :D Ei se kertominen saa mua haluamaan sitä maistaa, vaan on vain kiva tietää miltä mikin maistuu, ilman että itse täytyy sitä suuhun laittaa.
Miehelleni tein aamupalan omien mielihalujeni mukaan. :)


-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti