maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kuminauhajumppaa!

Noniin heipä hei rakkaat kanssajumppaajat! Treenipostaus tässä työn alla! Käytiin menneellä viikolla trainerin kanssa Raahen Sisulla kuvailemassa vähän videoklippiä. Mulle jäi Sisusta tosi hyvä fiilis, mukavan avarat ja freesit tilat, ja rauhallisempi pikkupuoli oli kyllä aivan huippu juttu aloittelevia treenaajia ajatellen. Jos mä voisin valita, niin treenaisin vieläkin mieluiten omassa rauhassa. Toki se omallakin "kotisalilla" onnistuu, kun laittaa napit korville ja keskittyy täysillä omaan tekemiseen. Että terkkuja vaan sille saliporukalle, en oo oikeasti epäsosiaalinen, koitan vaan keskittyä :D

Minä uskon kehonpainotreeniin ja yksinkertaisiin treenivälineisiin. Leuanvetoihin, punnerruksiin, kyykkyihin, hyppyihin, dippeihin, lantionnostoihin ja niin edelleen. Se on raskasta jumppaa, joka kehittää sekä voimaa että liikkuvuutta, eli just niitä asioita mitä tarvitaan hyvään toimintakykyyn läpi elämän! Se kuntosali nyt vaan ei ole kaikkien juttu, mutta lihastreeniä voi tehdä aivan hyvin ilman saliakin. Kotona tehtävän treenin tosin itse näen haastavammaksi kuin salitreenin, varsinkin jos siellä kotioloissa roikkuu lahkeessa yksi tai useampi taapero. Toki muksut voi valjastaa treeniin lisäpainoksi siinä missä kirjoilla täytetyn repun tms. Luovuus kehiin! Jos sä aijot treenata kotona, sä tuut todennäköisesti jossakin vaiheessa kaipaamaan lisämaustetta ja tehoa sun treeniin. Kotoa ois hyvä löytyä ainakin leuanvetotanko ja jumppapallo, sekä mun henkilökohtainen lemppari: vastuskuminauhat!

Aijai mikä herkullinen keksintö! Okei, mä en oo kauaa näillä vielä treenaillut, itseasiassa vasta siitä lähtien kun Jaakon käskemänä näihin tutustuin. Hyvä että tutustuin. Kuminauhat on todella monikäyttöisiä, ne sopii lämmittelyyn, venyttelyyn ja itse treenissä niillä voi joko keventää tai tehostaa todella monia liikkeitä. Kumppareita on eri vahvuisia, "raskaimmat" keventää eniten. Mun treenikassista löytyy lämmittelynauhan lisäksi keskiraskas musta kuminauha joka on mulle aika lailla hyvä liikkeeseen kuin liikkeeseen. Laitan loppuun muutaman tutustumisen arvoisen linkin kuminauhatreeneistä, ja mistä kuminauhoja voi ostaa, hintaahan näillä on muutamasta eurosta muutamaan kymppiin riippuen nauhasta. Saleilta näitä yleensä löytyy omasta takaa. Tässä omassa treenipostauksessani halusin tuoda muutaman sellaisen vinkin, jotka ei ehkä tule ihan jokaisessa kumpparikirjoituksessa vastaan.

Sisutreeniä kumppareilla Sarpan ja Jaakon tapaan!

1. Kuminauhalla kevennetty leuanveto. Leuanveto on tehokkaimpia harjoitteita jolla voi vahvistaa yläkroppaa, eli selkää, käsiä, rintaa ja olkapäitä -> vaikuttaa siis ryhtiin, niskahartiakipuihin ja esim. käsivoimiin. Jep, et tarvitse neljää eri liikettä, kun teet yhtä tehokasta harjoitetta joka kohdistuu moneen eri lihasryhmään. Naisille liike on tavallisesti aika raskas, ja harjoittelun voi aloittaa pelkällä roikkumisella. Tuolta ylemmäs linkatulta sivulta löytyy hyviä vinkkejä! Leuanvedoissa kuminauhakevennys on aivan omiaan; kuminauha keventää sen verran että saat tehtyä useamman toiston, näin kehityt leuanvedossa. Kun tuntuu helpolta, vaihda kevyempään kuminauhaan. Ja tavoitteena tietysti leuat ilman kuminauhaa! Mulla menee tällä hetkellä 3 puhdasta toistoa ilman kuminauhaa, ja kuminauhan kans 3 x 10 toistoa. Kyllä, todellakin teen kumpparin kans. Tee 3 sarjaa, niin monta toistoa kuin saat!



2. Toinen tehokas selkäliike: Kulmasoutu kuminauhalla. Kuminauhan voit sitoa esim. pöydänjalkaan, sohvanjalkaan tai vaikka isännän jalkaan, luovuus kehiin! Liike tehdään selällä, ei haballa. Eli kunnon rutistus selässä! 3 x 20 toistoa.


3. Kuminauhalla kevennetty punnerrus. No niin tytöt! Nyt on sitten naisten punnerrusten aika ohitse! Nyt tehdään äijäpunnerruksia, mutta kevennetään liikettä vastuskuminauhalla! Jos liike on liian raskas, niin kevennä vielä laittamalla polvet maahan. Maasta se pienikin punnertaa, ja tää on liike missä kehityksensä näkee todella konkreettisesti. Kun punnerrat kädet leveässä asennossa, liike kohdistuu rintalihaksiin. Kaventamalla käsien asentoa reilusti, saat tuntumaa ojentajiin. Kokeile! Toki punnerrukset vaatii työtä myös keskikropalta, mikäpä kehonpainoliike ei vaatis? ;) 3 x niin monta toistoa kuin saat!




4. Mave eli maastaveto kuminauhalla. Mavesta tehdään joskus ihan kokonainen oma postaus, joten tässä vaiheessa sanon vain että nainen, opettele tämä. Oikeasti. 3 x 15- 20 toistoa




5. Kuminauhalla vahvistettu kyykky. Ei ole kyykkyä voittanutta! Halusitpa sitten muokata pyllyä tai huolehtia siitä että pääset vielä vanhanakin sängystä ylös, niin kyykätä täytyy!  3x 20 toistoa. Liian helppoa? Ota taapero reppuselkään. Vieläkin helppoa? Ota isäntä reppuselkään. (suositellaan kypäränkäyttöä).


6. Ojentajat! Miksi treenata ojentajia? Jos haluat naiselliset käsivarret ilman alleja, tai vaihtoehtoisesti keskivertomiehen käet joissa hihat kiristää, niin ojentajatreeniä on tehtävä. 3x 15-20 toistoa.


Tsekkaa vielä nämä:
Aloittelijan kotitreeni kuminauhoilla
Vastuskuminauhat.fi

-Sarppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti