maanantai 2. marraskuuta 2015

#simplefood@sarppahei: Maailman helpoin tapa syödä vihreät




Mä en oo salaatinsyöjä, eikä musta ikinä tuu sellaista. Haluan mun kasvikset lämpiminä, mausteisina lisukkeina, useimmiten uunissa valmistettuna, ja ne maistuu myös meidän lapsille. Meillä siis tehdään kylmiä salaatteja todella harvoin, lähinnä kesäisin kun sesonkituotteet on parhaimmillaan ja aineksia voi keräillä omastakin pihasta.

Vihreitä pitäis kuitenkin syödä. Ja vaihtoehtojahan löytyy!

Miksi vihreää? 

Vihreät kasvikset saavat värinsä viherhiukkasista. Väri kertoo kuitenkin myös paljon muuta! Mitä vihreämpää, sitä ravintorikkaampaa. Vihreät kasvikset sisältävät rautaa, ja raudan imeytymistä parantavaa c-vitamiinia. Näiden lisäksi vihreistä löytyy runsaasti luteiinia jolla suojaamme silmämme silmänpohjarappeumalta. Ja sitten, on tietysti vielä K-vitamiini jota tarvitsemme veren hyytymistekijöiden muodostumiseen, muita tärkeitä vitamiineja unohtamatta.

Painonhallinnassa vihreäillä kasviksilla on tärkeä rooli, kun tarvitset kevyttä ja ravintorikasta ruokaa. Mennään pieni askel syvemmälle vihreiden maailmaan.

Lehtivihreä eli klorofylli on  orgaaninen molekyyli jonka avulla kasvit yhteyttävät. Se on siis elämän edellytys! Lehtivihreäksi voidaan myös kutsua kasvisolujen viherhiukkasia. Kehittyneemmillä kasveilla lehtivihreä on viherhiukkasissa. Näitä viherhiukkasia on runsaasti lähestulkoon kaikissa kasvin maanpäällisissä osissa, ja ne ovat lähinnä vastuussa kasvien vihreästä väristä. Yksisoluinen makean veden levä Chlorella vulgaris sisältää enemmän klorofylliä kuin mikään muu tunnettu organismi. Chlorella -nimi itsessään viittaa vihreään ja klorofylliin.

Tästä mennään aasinsiltaa pitkin seuraavaan superfoodtuotteeseen joka on yks mun lemppareista!

                                          FOODIN LUOMU VIHERJAUHE ORIGINAL 

Viherjauhe Original sisältää edellämainittua Chlorella-jauhetta. Lisäksi siitä löytyy

  • Vehnänorasjauhe jossa on runsaasti klorofylliä, proteiinia, vitamiineja ym tärkeitä mineraaleja. Todellinen ravintopommi!
  • ohranorasjauhe
  • Alfajauhe, tärkeitä aminohappoja
  • spirulinajauhe, levä jota on ollut maapallolla pitempään kuin mitään muuta elämää
  • pinaattijauhe
  • nokkosjauhe
  • Moringa-jauhe, luonnon antioksidantti, "elämän eliksiiri"
  • Ginko Biloba-jauhe, rautaa, kalsiumia ja c-vitamiinia
                                                                   Käyttö

Sekoita mittalusikallinen viherjauhetta veteen, mehuun tai smoothien joukkoon, salaatteihin tai raakaleivonnaisiin. Runsaan K-vitamiinipitoisuuden vuoksi ei suositella verenohennuslääkkeitä käyttäville. Haluan jakaa teille mun lemppari vihersmoothien, joka on maailman yksinkertaisin tapa nauttia jättiannos vitamiineja. Se ei sisällä mitään keinotekoista, ja maistuu myös lapsille makeutensa ansiosta. Tänään tätä kirjoittaessani valmistaudun taas kerran yövuoroon, joten pieneksi buusteriksi lisäsin omaan satsiini 1 tl Maca-jauhetta joka auttaa kehoa jaksamaan haastavissa tilanteissa. Ja koska teki mieli tuhdimpaa kamaa, tekaisin päälle vielä maidonvaahdottimella stevialla makeutetun kevyen kermavaahdon kuohukermasta.



                                        HEDELMÄINEN VIHERSMOOTHIE

  • Puolikas mango
  • 2 banaania
  • Vettä
  • 0,5 - 1dl Foodin heraproteiinijauhetta
  • Mittalusikallinen viherjauhetta 
  • (Maca-jauhetta) 

Blendaa tasaiseksi!  


 
Foodinin viherjauhetta voit tilata täältä!

Syysterkuin Sarppa, new ambassador for Foodin <3
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti