keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Rankkaa poiketa rutiineista!

Hauskaa, kuinka sitä tottuu tiettyihin arjen rutiineihin; kaikki ruoka kulkee vaa’an kautta suuhun, ruokaa syödään viis kertaa päivässä ja omat eväät kulkee aina matkassa, treenit menee työvuorojen mukaan, lenkille meen yksin tai lasten kanssa. Tää kaikki menee niin rutiinilla, että ne lasketaan siihen tavalliseen arkeen kuuluvaksi. Helppoa, sanoisinko? On on, mutta suurin ongelma rutiineissa ei olekaan se mitä tekee normaalisti, vaan ongelma rutiineihin tulee vasta sitten, kun jotain poikkeavaa tapahtuu. Tänään oli poikkeava päivä, tai oikeastaan 10-12 tuntia. Okei, myönnän! Kykenin tohon kymmeneen tuntiin nippanappa.

Eli kävin verikokeissa tänään. :D Ei siis mitään suurta ja ihmeellistä, niin ku kuvitella vois. Eilen illalla päätin, että hoidan ne kokeet aamulla, paastoan sen 10t ja hilipasen heti työvuoron alussa labraan. Helppoa? No eih.. :D Illalla söin normaalisti iltapalan ja sitten alkoi tapahtua! Suuta kuivaa, maha huutaa ruokaa ja yöunet jäi vähälle. Valmistelin itseäni tähän aamupalan siirtoon muistilapulla: "ÄLÄ SYÖ!" Kiinnitin lapun kahvinkeittimeen, koska eka vaara aamulla piilee tietty kahvissa.. Illan ja yön jo kuvailinki, mutta aamu kun valkeni, niin taas se alko! :D Suu oli kuiva, hirveä nälkä ja pääkipu (!!!), jonka oletin tulleen tästä psyykkeen ylikuormituksesta, jonka rutiini nimeltään AAMUKAHVI aiheutti. Mä mietin aamulla tätä ”ÄLÄ SYÖ” –lappua lukiessa, että antaisko periksi ja kävis joku toinen päivä paastokokeissa. En antanut tässä vaiheessa periksi. Töihin ajaessa hiipi sama ajatus useamman kerran sen 45min ajon aikana mieleen: "Antaisko periksi? Onhan päivä huomennakin!"
Mä tosissaan mietin, että antaisko periks, ku oli niin rankkaa! :D Rankkaa olla 10 tuntia paastolla? Otin tyhjän sheikkerin töihin mukaan, koska ajaessa työmatkaa, saattaa helposti puolikin litraa vettä kadota sisuksiin. Tämän kymmenen tunnin aikana oli haastavaa pysyä poissa niistä rutiineista, joissa on pysynyt vuosia. Ja se aamupala.. Oivoi. Täytyi ihan tosissaan muistutella itselleen, että hei tää on nyt vaan puolikas vuorokausi (ei edes sitäkään!) ja tässä iässä täytyy kyetä poikkeamaan rutiineista. :D 


Mutta jutun pointtina ei ole kymmenen tunnin paasto, vaan rutiinit, jotka rytmittää arkea. Ja kuinka rankkaa outoa on poiketa niistä! 

Mutta nyt taas rakkaitten rutiinien pariin! ;)



Ps. Ne verikokeet oli kaikki hyvät! J Seuraavat verikokeet viimeistään kisadieetin loppupuolella. Katsotaan tuleeko niihin muutosta. Kirjoittelen siitä sitten tuonnempana.
Pps. Se aamupala myöhästy alle tunnilla normaalista.. 

-Marja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti