torstai 25. helmikuuta 2016

Missä sä treenaat ja miksi? Raahen Kuntokeskus Sisu testiin! :)


Oon vuosia reissannut kolmen salin väliä. Mut sit tuli päivä, kun alko tympäseen se, ettei ollut sitä yhtä omaa salia missä kävis ne treeninsä tekeen. Mitäs mä tein..? Mää kävin testaan Kuntokeskus Sisun Raahessa! :D Ja nyt mä kerron teille siitä, mitä mä halusin salilta, kun sinne ensimmäistä kertaa lähin ja mitä mä halusin siltä myöhemmin ja mitä mä haluun siltä nyt. "Saaks mä kuvata? Saaks kirjottaa blogiin?" Lupa heltyi, joten esittelen teille sanoin ja kuvin Sisun. :)

"The Aamu.." 

Aamupuuroa ja töitä The Työkaverin kanssa. Siitä se ajatus sitten lähtikin. Mutta vasta seuraavana päivänä ryhdistäydyin! :)

 

"Ku mä oon se ainut läski.."

Kun salilla aloitti treenaamisen, niin sitä haki salilta sitä yksityisyyttä, eli olis halunnut rauhassa kokeilla niitä laitteita ja ehkä osin myös pois sieltä toisten silmien alta. Juu, kun saliharrastuksen aloittaa, niin eka oletus on, että ne tyypit siellä on kaikki ihan tikissä. VÄÄRIN! Harva on oikeasti TIKISSÄ. Arvioisin, että noin 5-10% niistä sun kanssa treenaavista on tikissä. Riippuen tietenkin siitä, mitä tikissä oleminen kenellekin tarkoittaa.. Ekaa kertaa kun salille lähtee, niin kyllä sitä vaan tuntee ittensä ainoaksi läskiksi ja aloittelijaksi. Tai ainakin luulee muitten ajattelevan itsestään näin. VÄÄRIN! Jokainen joka on TIKISSÄ, tietää mitä on olla vasta-alkaja. Ei siellä kukaan ajattele, että onpa tuo läski, tai ylipäänsä kenestäkään yhtään mitään! Ja jos jotain ajatellaan vasta-alkajasta tai ylipainoisesta, niin kyllä se on se, että mahtavaa, että oot löytänyt tänne! 

"Kuinkas sitten kävikään.."

Kun salilla on käynyt pari vuotta, niin sitä arvostaa muita tekijöitä; riittävästi kyykkytilaa, levypainoja, käsipainoja, peruslaitteita, hifistelylaitteita jne. Myös erilaiset varusteet esim nilkkaremmit, erilaiset kahvat taljoihin jne luo mukavasti vaihtelevuutta treeniin. 

"Tähän on päädytty.."

Tällä hetkellä salin valintaan vaikuttavat tekijät ovat noiden edellä mainittujen lisäksi myös salin sijainti, aukioloajat, siisteys, ja yleensäkin se tunnelma siellä. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä mainitsen HINNAN. Paljonko sä olet valmis maksamaan salijäsenyydestä kuussa..? Näillä leveyspiireillä hinnat ovat alhaiset, ei laadun, vaan tarjonnan runsauden ansiosta.

 Sisulla mennään! 

"Takaoven kautta sissään!"

 Eh, ei kun omistajan kautta tietty! Lupa kaikkivoipaiseen Someen kirjoitteluun piti saada, joten oli onni, että tapasin toisen salin omistajista, Jani Eteläahon, salilla. 
Salin Herra ja Huippublogisti
MannisSupermassaPutiikki
Heti saliin tultaessa ovelta löyty respa ja Sisukauppa, jonka ristin heti MannisSupermassaPutiikiksi. Oon reilun vuoden ollut nk sponsoriurheilija näille lisaravinnefirmoille. Tällä siis tarkoitetaan etuuksia heidän tuotteista ja mainostusta multa. Eli iso peukku siitä, että sali myy Suomen parhaita lisäravinteita. Jos et usko, niin kokeile vaikka. :D (Melko hyvin mainostettu, eikö..?) ;)

Valitettavasti kaikkien kengät eivät päässeet kuvaan.
Ensisilmäys saliin oli myönteinen; raikas, siisti, uusi (!!), tilava, monipuolinen ja viihtyisä. Sali oli jaettu muutamaan erilliseen tilaan. Aloitetaan isoimmasta. Isoimmassa, ja korkeimmassa tilassa oli monipuolisesti laitteita joka lihasryhmälle. Käsipainot, levypainot, kyykkyräkki ym löytyi tästä tilasta. Välikommenttina vielä, että omat salitreenini on ammattivalmentaja Jaana Kotkansalo tehnyt elokuusta 2014 lähtien, joten etenen treeneissäni hänen tekemien ohjeiden mukaan. 

Oikeastaan pystyin jo salin sisään tullessani hahmottamaan missä minkäkin liikkeen tuun tekemään. Tila oli avara, ja itse arvostan sitä, että saan tehdä treenini hyvällä temmolla ja pääsen sen jälkeen lähtemään kotimatkalle. 

Isompi sali
 Seuraavana kävin katselemassa salin takaosassa olevaa toiminnallista salia. Täältä löytyi kunnon värkit niin kyykkyyn, maveen kuin erilaisiin nostoihin! Ja jos oikein muistan, niin siellä sai jotain palloja viskoa seinään. Tää on mulle uus aluevaltaus, kun en oo koskaan tällaisissa käynyt. Tunnelma oli sellainen, että en todellakaan tule olemaan ainut joka tässä tilassa ”synnyttää”! :D 
Synnäri
Tämän toiminnallisen tilan vieressä, seinän takana oli kuntopyöriä, ja jokin telkkarin tapainen juttu. :D

Kuntopyörät ja telkkarin tapainen juttu

Parasta mitä salilta löytyy aloittelevia ajatellen oli ”pieni”puoli. Siis tällä salilla on oikeasti paikka, missä pystyy käymään ihan rauhassa kokeilemassa laitteita ihan kunnon treenin verran! Jos sillon, kun mä tän homman aloitin, ois jossain ollut sali, missä on vähän pienempi tila, josta löytyy koko mun kroppaa treenauttava tila, niin mä oisin ehdottomasti valinnut sen! (Vitsit miten pitkä lause!) Lisäksi tilasta löytyi jumppapalloja, mattoja, käsipainot (eli ei tartte venata isommalla puolella käsipainojen vapautumista), levypainot, tankoja ym. 

Pienempi sali
Ekan treenin minkä Sisulla tein oli rinta-selkä-vatsa-treeni. Rinta- ja selkätreenin tein isolla puolella käsipainoilla ja taljassa. Vatsat kävin tekemässä pienemmällä puolella mm palloa käyttäen. Aerobisia laitteita oli muistaakseni ainakin crosstrainer, juoksumatto ja porraskone. Porraskonetta en oo koskaan kokeillut. Sen aika tulee kyllä.

Eli tässä oli kertomus siitä, miten kisadieettiläinen löytää ekan oman salinsa, kun kisoihin on 53 päivää aikaa. :D Sen pituinen se!
Koska tapasin salin toisen omistajista, (Ja koska ole saanut Sarpalta huonoja vaikutteita, niin olin tietty käsi ojossa..), niin laitetaas arvontaa käyntiin, kun saatiin blogiin arvottavaa! :D Eli; ARVOTAAN Kuntokeskus Sisuun Lahjakortteja! Lahjakortilla saat viikon käydä ilmaiseksi Sisulla treenaamassa. Osallistua voit laittamalla yksityisviestiä fb:ssa Sari & Marja –Elämäni kunnossa, kommentoimalla em. sivulla tämän blogitekstin julkaisun alle tai laittamalla tänne blogiin viestiä. Myös vaihtoehtoiset osallistumiset huomioidaan. ;) Arvontaan on aikaa osallistua torstaihin 3.3.2016 klo 20 saakka.

Ai niin.. Se Sisun arvostelu; Ehdottomasti jatkoon! :)

-M-

5 kommenttia:

  1. Juu, siisteys on puoli ruokaa tässäkin 👍
    Ja se, että on tilaa hengittää, huitoa ja liikkua.
    Sisulla pitäis ittensä vääntää Sisulle 😊💪🏼
    Ja osallistun arvontaan.
    Hyvä blogi 👏🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja! Tarvii siihen epämääräiseen kepillä lämmittelyynkin sitä tilaa. Toivotaan, että arpaonni suosis, ja heilauttas Sisulle! 😃

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin sekaan vaan! Hassuin ajatus mikä mielessä kävi reilu 4v sitten, kun salille halusin (nuorimmainen alle puolvuotias), että pitäiskö laihduttaa ennen ku sinne menee! :D Varmasti jokaisella on erilaisia oletuksia, kun lähtee uuteen juttuun mukaan. Mutta salikulttuuri on omassa hienoudessaan sitä, että neuvoja saa kysyä ja mallia saa katsoa, miten toinen mitäkin laitetta käyttää. :) Eli ei muuta kuin katselemaan ja oppimaan! :) Ja ihan omana itsenään ja just sillä kropalla mikä nyt on. Kaikki on aloittanut alusta, lihakset ei tipahda kellekään taivaasta. ;)

      Poista