keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Paikat jumissa, kolottaa ja jomottaa? Saanko esitellä sulle helpon, edullisen ja toimivan ratkaisun?



                                      FOAMROLLER!

 Foamrollaus on fysioterapeuttien ja ammattiurheilijoiden suosittelema tehokas kehonhuoltomenetelmä minkä avulla saadaan tehokkaasti avattua lihaksia, sidekudosta ja triggerpisteitä (= ärtynyt kohta lihaksessa). Foamrollauksen avulla voit vähentää ja ennaltaehkäistä kehon kiputiloja ja parantaa elastisuutta. Foamrollaus sopii istumatyöntekijöille, kuntoilijoille, urheilijoille ja kehonhuollosta kiinnostuneille. Eli siis ihan kaikille!

Tämä on kehonhuoltoa parhaimmillaan! Voit tehdä sitä alkulämmittelynä ennen treeniä, tai palauttavana treenin jälkeen. Kotona, salilla, mökillä, missä vaan haluat. Mitä ahkerammin teet, sen vähemmän sun tarvii maksaa hierojalle ;)

Kävin hiljattain jo toista kertaa personal trainer Jaakko Vedenojan luotsaamalla rullauskurssilla Raahen Easyfitillä opettelemassa rullailua. Ensimmäisellä kerralla ostin kurssilta tuon kuvassa näkyvän sinisen rullan, koska mulla oli ennestään hankittuna huomattavasti kovempi rulla jonka käyttö yksinkertaisesti sattui ihan liikaa. Rullat on edullisia, sellaisen voit hankkia vaikka ihan peruscittarin urheiluosastolta.

Rullaus on käytännössä siis vähän kuin hierontaa, ja rullata voi koko kehon päästä varpaisiin. Olo on sen jälkeen todellakin kuin kokovartalohieronnan jälkeen. Veri kiertää ihan eri tavalla ja rullailun jälkeen tuleekin juoda vettä riittävästi että kuona-aineet lähtee kehosta liikkeelle. Kropan jumit saa tehokkaasti kyytiä, ekan kurssikerran jälkeen mulla rusahti vielä paluumatkallakin selästä joku lukko auki :D Youtubestakin löytyy hyviä ohjeita, mutta  kielimuurin takia ne ei mulle avautunu mitenkään hirveän paljon. Jaakon kurssilla mulle isoin ylläri oli se miten monipuolisesti rullaa voi käyttää ja hyödyntää, kun aiemmin olin rullaillut lähinnä vaan jalkoja ja siinäkin tekniikka oli huono, ts. en saanut tuntumaa riittävästi. Jokaista liikettä voi keventää tai vastaavasti painetta voi lisätä pienillä jutuilla. Samalla tulee tehtyä puolihuomaamatta kehonhallintatreeniä :D Venyttelyä tämä ei korvaa, mutta parantaa liikkuvuutta kun ne kireydet eli suomeksi sanottuna JUMIT poistetaan sieltä kropasta.

Kursseilla oli tosi mukava nähdä miten erilaisia tyyppejä sinne oli hakeutunut. Oli salitreenaajaa, joogatyyppiä ja ihan peruslenkkeilijää. Kehonhuolto on jokaiselle yhtä tärkeää.

Raahasin tälle reissulle mukaan mun veljen joka on kärsinyt tosi hankalista niskahartiaselänvaivoista. Velipoika oli kurssin jälkeen ihan yhtä vakuuttunut kuin minä. :) Niin helppoa, ja tehokasta!



Tää kuva kertoo aika hyvin meidän tunnelmista.. :D Kivusta nautintoon!
Edellisen päivän olkapäätreeni aiheutti tuskanhikeä ja muutaman kirosanan..

2 erilaista rullaa, faskiapallo ja krapa

 Nyt sitten kuulkaas mulla on ilo ilmoittaa, että mikäli halukkaita osallistujia löytyy Jaakon kurssille, niin mehän sellainen järjestetään myös Oulaisiin! Oman rullan voit ostaa kyseiseltä kurssilta, tai osallistua oman rullan kanssa jolloin hinta on edullisempi.

Lisätietoja saat minulta, ja kurssille halukkaat voi ilmoittautua mulle niin laitetaan asia etenemään!

-Sarppa-

Pssst! Rulla sopinee mainiosti myös pukinkonttiin.... ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti